środa, 30 lipca 2014

KOPERTY Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z FARSZEM A'LA PIZZA


WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 5-6 (wyszło 18 kopert)


Składniki:
  • 375 g ciasta francuskiego,
  • mała papryka,
  • 20 dag pieczarek,
  • mała cebula,
  • ketchup pikantny,
  • 3 cieniutkie kabanosy,
  • kilka plasterków sera żółtego,
  • papryka ostra,
  • sól,
  • oregano,
  • bazylia,
  • suszona natka pietruszki,
  • łyżka masła.
Przygotowanie:
  • Pieczarki i kabanosa kroję w plasterki, paprykę i cebulę w kostkę. 
  • Wszystko podsmażam na maśle do wyparowania wody. Doprawiam papryką, solą, oregano i bazylią. 
  • Ciasto tnę w kwadraty, smaruję ketchupem, na środku każdego układam farsz, a na nim po kawałku sera żółtego. Zwijam w koperty. 
  • Koperty posypuję dosyć obficie pietruszką, piekę 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)