sobota, 19 lipca 2014

KOTLETY MIELONE ZE SZCZYPIORKIEM I CZOSNKIEM























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2

Składniki:
  • 30 dag mielonego, 
  • średnia cebula, 
  • 2 duże ząbki czosnku
  • pół pęczka szczypiorku, 
  • jajko, 
  • 4 łyżki bułki tartej, 
  • łyżeczka soli, 
  • łyżeczka ostrej papryki, 
  • łyżeczka majeranku, 
  • łyżeczka tymianku, 
  • łyżka masła.
Przygotowanie:
  • Cebulę oraz szczypiorek drobno siekam, podsmażam na maśle. 
  • Mielone wkładam do miski, dodaję jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, bułkę tartę, przyprawy oraz podsmażoną cebulę. Wszystkie składniki dokładnie łączę. 
  • Z masy formuję kotlety, każdy obtaczam w bułce tartej. 
  • Na patelni rozgrzewam olej, zmniejszam płomień i smażę kotlety po około 7 minut z każdej strony.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)