czwartek, 3 lipca 2014

PASTA MARCHEWKOWA

WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 8

Składniki:
  • Wieloziarnisty chleb kwadratowy,
  • sałata,
  • czarne oliwki,
  • koperek suszony,
  • 1/2 kg ugotowanej marchewki,
  • ząbek czosnku,
  • 3 jajka ugotowane na twardo,
  • około 10 dag śmietankowego serka topionego,
  • sól,
  • papryka ostra,
  • pietruszka suszona.
Przygotowanie:
  • Kromki chleba kroję na cztery równe części, smaruję masłem, układam na nich kawałki sałaty. 
  • Przygotowuję pastę: miksuję marchew, jajka, serek topiony, pietruszkę i czosnek. Doprawiam do smaku solą i ostrą papryką (pasta powinna być wyrazista w smaku). 
  • Przygotowany dip nakładam na chleb, dekoruję pokrojonymi w krążki oliwkami oraz suszonym koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)