czwartek, 28 sierpnia 2014

SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ


















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 4 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-4

Składniki:
  • 5 jajek,
  • pęczek rzodkiewki,
  • pęczek szczypiorku (najlepiej cienkiego),
  • majonez,
  • sól,
  • pieprz.



















Przygotowanie:
  • Jajka gotuję na twardo, kroję w drobną kostkę. 
  • Rzodkiewkę ścieram na tarce o dużych oczkach, osączam na sicie. 
  • Szczypiorek drobno siekam. 
  • Wszystkie składniki łączę z majonezem, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszam.
(!) Sałatka nie może zbyt długo stać, ponieważ rzodkiewka puszcza sok - najlepiej więc podawać ją od razu po przygotowaniu. (!)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)