wtorek, 9 września 2014

MAKARON Z KIEŁBASĄ W SOSIE POMIDOROWO-ŚMIETANOWYM


WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 zł.
ILOŚĆ PORCJI: 3-4


Składniki:
  • Kawałek kiełbasy,
  • puszka krojonych pomidorów,
  • mała cebula,
  • 15 dag pieczarek,
  • około 160 g śmietany 18%,
  • 350-400 g makaronu,
  • 2 łyżki masła,
  • sól,
  • pieprz,
  • oregano,
  • bazylia,
  • spora garstka majeranku,
  • 3 plasterki sera żółtego.
Przygotowanie:
  • Makaron gotuję al dente.
  • Kiełbasę kroję w kostkę, pieczarki w plasterki, cebulę siekam. Podsmażam na maśle.
  • Dodaję pomidory i przyprawy. Dokładnie mieszam, chwilę gotuję na małym ogniu.
  • Łączę z zahartowaną wcześniej śmietaną, dodaję porwany na kawałki ser.
  • Zdejmuję z ognia, kiedy ser się rozpuści, mieszam z ugotowanym makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)