wtorek, 2 września 2014

POMIDOROWA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW




















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4-5

Składniki:
  • Udko z kurczaka, 
  • 1 kg pomidorów, 
  • 6 łyżeczek śmietany, 
  • pół pęczka koperku, 
  • pół pęczka pietruszki, 
  • 3 marchewki, 
  • pietruszka, 
  • pół selera, 
  • kawałek pora, 
  • pieprz, 
  • sól.
Przygotowanie:
  • Do garnka wlewam 6 szklanek wody, wkładam mięso, gotuję około 20 minut.
  • Dodaję marchewki, pietruszkę, selera i por. Po zagotowaniu wywar gotuję ok. 30 minut. 
  • Pomidory obieram ze skórki. Następnie miksuję w blenderze. 
  • Koperek oraz pietruszkę bardzo drobno siekam. 
  • Gdy warzywa będą miękkie, wyjmuję je. Marchewkę kroję w mniejsze słupki i z powrotem dodaję do zupy, razem z pomidorami. 
  • Doprawiam do smaku. 
  • Śmietanę łączę z odrobiną gorącej zupy, dokładnie mieszam i wlewam do garnka. 
  • Dodaję posiekaną zieleninę. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)