czwartek, 23 października 2014

KAPUSTA Z PIECZARKAMI, BOCZKIEM I MIODEM




















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3

Składniki:
  • 30 dag kapusty kiszonej,
  • 6 średnich pieczarek,
  • 15 dag boczku,
  • 1/2 marchewki,
  • 3 łyżeczki miodu,
  • szczypta vegety,
  • łyżka masła,
  • 2 liście laurowe,
  • 2 ziarenka ziela angielskiego,
  • pieprz.
Przygotowanie:
  • Kapustę odciskam, kroję, zalewam wodą (tak, aby była przykryta). Gotuję około 20 minut z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. 
  • Pieczarki kroję w plasterki, boczek w paseczki, a marchew ścieram na tarce o dużych oczkach. 
  • Wszystko podsmażam na łyżce masła, dodaję do kapusty wraz z miodem.
  • Mieszam, gotuję kolejne 20 minut. Całość doprawiam do smaku.

4 komentarze:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)