niedziela, 26 października 2014

POMYSŁ NA MARYNATY DO MIĘS

Zapraszam na fb: 


















Jogurtowa:
  • Pojemniczek jogurtu wymieszaj z 2 posiekanymi ząbkami czosnku i rozgniecionymi listkami rozmarynu.
  • Idealna do baraniny, jagnięciny i wieprzowiny. Wcześniej natrzyj mięso solą i pieprzem.
Czosnkowa:
  • 4 posiekane ząbki czosnku rozetrzyj z solą i listkami świeżych ziół (np. tymiankiem, estragonem), połącz z oliwą z oliwek.
  • Dość uniwersalna, podniesie smak wieprzowiny, wołowiny, mięsa indyczego i kurczaka.
Z miodem:
  • Wymieszaj 2 łyżki miodu z 2 łyżkami soku z cytryny oraz odrobiną skórki startej z cytryny, listkami tymianku, 3 łyżkami oliwy i białym winem.
  • Pasuje do wieprzowiny, kurczaka i indyka. Przed zalaniem marynatą natrzyj mięso solą.

2 komentarze:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)