piątek, 10 października 2014

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM I FETĄ



















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 5-7

Składniki:
  • Dwie większe garstki świeżego szpinaku,
  • pęczek rzodkiewki,
  • 2 małe czerwone cebule,
  • 100 g fety,
  • średni pomidor, 
  • łyżeczka suszonego koperku,
  • 3 łyżki oliwy.

Przygotowanie:
  • Szpinak myję, osączam na sice i przekładam do miski. 
  • Rzodkiewkę kroję w plasterki, cebulę w półplasterki, fetę w kostkę, a pomidora w cząstki. 
  • Oliwę mieszam z koperkiem, wlewam do warzyw, mieszam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)