środa, 19 listopada 2014

OGÓRKOWA



















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 5-6

Składniki:
  • Udko z kurczaka,
  • 2 większe marchewki,
  • pietruszka,
  • kawałek selera,
  • 7 większych ziemniaków,
  • 500 g przecieru z ogórków,
  • duża garść posiekanego koperku,
  • 3 łyżki śmietany,
  • sól,
  • pieprz.
Przygotowanie:
  • Mięso zalewam wodą (około 1,5 l), gotuję 20 minut. 
  • Dodaję pokrojoną w półplasterki marchewkę, ziemniaki pokrojone w kostkę i pietruszkę oraz selera w całości. Gotuję kolejne 25 minut. 
  • Dodaję ogórki i koperek, doprawiam do smaku solą i pieprzem. 
  • Do zupy wlewam zahartowaną wcześniej śmietanę.

2 komentarze:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)