czwartek, 13 listopada 2014

ZIEMNIAKI Z PATELNI

















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 1-2

Składniki:
  • 4 niezbyt duże ziemniaki,
  • większa marchewka,
  • kawałek kabanosa,
  • 2 plasterki sera żółtego,
  • mała cebula,
  • ząbek czosnku,
  • 4 łyżki śmietany,
  • 2 łyżki masła,
  • papryka ostra, 
  • sól, 
  • tymianek, 
  • lubczyk, 
  • suszona pietruszka.
Przygotowanie:
  • Ziemniaki z marchewką gotuję około 25 minut. 
  • Kroję w grubsze plastry. Podsmażam na maśle, po chwili dodaję pokrojonego kabanosa i posiekaną cebulę z czosnkiem. 
  • Doprawiam.
  • Na koniec łączę ze śmietaną i żółtym serem.

4 komentarze:

  1. Też robię podobne :-) ale nie dawałam nigdy śmietany tylko ser. Pyszna propozycja :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja lubię śmietanę w wielu daniach, więc często jej używam. :)

      Usuń
  2. lubię takie proste i szybkie jedzonko,a te ziemniaczki palce lizać :0

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)