wtorek, 17 marca 2015

MAKARON Z KIEŁBASĄ I OLIWKAMI





















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4

Składniki:
  • 300 g makaronu,
  • 15 oliwek zielonych,
  • 1/2 mniejszej cebuli,
  • kawałek kiełbasy,
  • 500 g przecieru pomidorowego,
  • 2 łyżki masła,
  • 1/2 pęczka pietruszki,
  • zioła prowansalskie,
  • sól,
  • pieprz ziołowy,
  • łyżeczka cukru,
  • 10 pomidorków rzymskich.

Przygotowanie:
  • Makron gotuję al dente.
  • Kiełbasę i cebulę kroję w kostkę, oliwki w krążki. Podsmażam na maśle.
  • Pomidorki kroję w ćwiartki, dodaję do kiełbasy, chwilę smażę, mieszając.
  • Wlewam przecier pomidorowy oraz dodaję przyprawy. Całość chwilę gotuję, w razie potrzeby doprawiam do smaku.
  • Na koniec łączę z posiekaną pietruszką, następnie z wcześniej ugotowanym makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)