niedziela, 22 marca 2015

MAKARON Z MASCARPONE, ŁOSOSIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI






















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 19 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4-5

Składniki:

  • 400 g makaronu,
  • 250 g mascarpone,
  • 100-140 g łososia wędzonego,
  • 5 większych suszonych pomidorów, 
  • garść posiekanego szczypiorku,
  • większa szczypta suszonego koperku,
  • pieprz,
  • sól,
  • zioła prowansalskie.
Przygotowanie:
  • Makaron gotuję al dente.
  • Pomidory siekam, łososia kroję w paski. Razem podsmażam na niewielkiej ilości oliwy z suszonych pomidorów.
  • Dodaję mascarpone oraz przyprawy, chwilę gotuję, mieszając.
  • Sos łączę z makaronem, posypuję szczypiorkiem.

3 komentarze:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)