wtorek, 14 kwietnia 2015

IMPREZOWE KANAPECZKI Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM





















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-6

Składniki:
  • 6-7 kromek ciemnego pieczywa,
  • 3 jajka,
  • 2 pęczki szczypiorku (najlepiej cienkiego),
  • opakowanie serka śmietankowego,
  • 100 g łososia wędzonego,
  • sól,
  • pieprz,
  • majonez.



















Przygotowanie:
  • Jajka gotuję na twardo, kroję w plastry. 
  • Szczypiorek drobno siekam. 
  • Kromki chleba przekrawam na pół (po ukosie) smaruję dosyć grubo serkiem, kładę posmarowaną stroną na szczypiorku, lekko dociskam. 
  • Układam kawałki łososia i jajko. 
  • Posypuję solą i pieprzem, dekoruję majonezem i szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)