poniedziałek, 20 kwietnia 2015

JAJKA FASZEROWANE Z PAPRYCZKĄ JALAPENO





















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIE: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4

Składniki:
  • 4 jajka,
  • 3 łyżki papryczki jalapeno ze słoika,
  • łyżka posiekanego szczypiorku,
  • łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • łyżeczka oliwy,
  • 2 łyżki majonezu,
  • sól,
  • pieprz,
  • cukier.
Przygotowanie:
  • Jajka gotuję na twardo, przekrawam na pół, wyjmuję żółtka. 
  • Papryczkę odcedzam na sitku, drobno siekam. Dokładnie łączę z rozdrobnionymi żółtkami, zieleniną, oliwą i majonezem. Doprawiam do smaku. 
  • Przygotowaną pastą faszeruję jajka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)