piątek, 10 kwietnia 2015

SAŁATKA Z JAJKIEM, FETĄ I SOSEM MUSZTARDOWO-MIODOWYM


WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 5-8


Składniki:
  • 2 jajka ugotowane na twardo,
  • 100 g fety + 1 łyżka do sosu,
  • 3 większe garście roszponki,
  • pęczek rzodkiewek,
  • 1/4 zielonego ogórka,
  • łyżka posiekanej rzeżuchy,
  • pęczek szczypiorku;
  • 2 łyżki musztardy miodowej,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • łyżka miodu,
  • 2 łyżki oliwy.
Przygotowanie:
  • Roszponkę opłukać, szczypiorek posiekać.
  • Jajka pokroić w ósemki, rzodkiewkę w plasterki, ogórka w półplasterki, a fetę w kostkę.
  • Przygotować sos: dokładnie połączyć ze sobą wszystkie składniki, tj. musztardę, majonez, sok z cytryny, miód, oliwę i łyżkę fety.
  • Warzywa, jajka i ser przełożyć do miski, doprawić nieco solą i pieprzem. Polać sosem, posypać zieleniną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)