wtorek, 7 lipca 2015

FASOLKA SZPARAGOWA Z SOSEM CZOSNKOWO-OGÓRKOWYM




















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3

Składniki:
  • 30 dag fasolki szparagowej,
  • 10 łyżeczek jogurtu naturalnego lub śmietany,
  • 5 łyżeczek majonezu,
  • 4 średnie ząbki czosnku,
  • 1/2 pęczka koperku,
  • średniej wielkości ogórek kiszony w ostrej zalewie,
  • majeranek,
  • oregano,
  • bazylia,
  • sól,
  • papryka ostra.
Przygotowanie:
  • Fasolkę gotuję w osolonej wodzie do miękkości tj. około 30 minut.
  • W międzyczasie przygotowuję sos: koperek, czosnek i ogórka bardzo drobno siekam. Dokładnie łączę z jogurtem i majonezem. Całość doprawiam do smaku, odstawiam do lodówki.
  • Fasolkę odcedzam, polewam wcześniej przygotowanym sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)