wtorek, 8 września 2015

SAŁATKA BURACZANA






















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 8-10

Składniki:
  • warzywa pozostałe z gotowania barszczu: seler, 4 małe marchewki, 2 małe pietruszki, około 80 dag buraków,
  • 7 małych ziemniaków,
  • 4 jajka,
  • sól,
  • pieprz,
  • majonez.
Przygotowanie:
  • Jajka gotuję na twardo, ziemniaki w mundurkach z dodatkiem soli.
  • Wszystkie warzywa oraz jajka kroję w kostkę.
  • Całość doprawiam do smaku solą oraz pieprzem, mieszam z majonezem.

1 komentarz:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)