niedziela, 18 czerwca 2017

WOK NOODLES Z KIEŁBASĄ I WARZYWAMI W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM


WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 12 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5

Składniki:
  • 250 g makaronu wok noodles,
  • 2 kiełbasy śląskie,
  • średniej wielkości marchewka,
  • kawałek pora,
  • 1/2 mniejszej papryki żółtej (można użyć również czerwonej),
  • łyżka oleju,
  • 3 łyżki ketchupu pikantnego,
  • sos: 1/4 szklanki soku z cytryny, 4 łyżki cukru trzcinowego, 3 łyżki wody.


























Przygotowanie:
  • Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu.
  • Marchewkę i pora siekam w drobne paseczki, paprykę i kiełbasę kroję w kostkę.
  • Na oleju podsmażam kiełbasę do momentu lekkiego przyrumienienia, dodaję warzywa, smażę około 5 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Następnie wlewam sos, zagotowuję, gotuję przez 2 minuty.
  • Na koniec dodaję ketchup, mieszam i gotuję jeszcze przez minutę.
  • Gotowy sos łączę z makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)