środa, 2 sierpnia 2017

ZIEMNIAKI Z PIECZARKAMI I PARÓWKĄ



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3

Składniki:
  • 10 niedużych ugotowanych ziemniaków,
  • 2 parówki,
  • 50 dag pieczarek,
  • większa garść startego sera żółtego,
  • 2 duże garście posiekanego koperku,
  • 3 czubate łyżki śmietany,
  • łyżka masła,
  • rozmaryn,
  • zioła prowansalskie,
  • sól,
  • papryka słodka,
  • odrobina curry,
  • pieprz.

























Przygotowanie:
  • Ziemniaki i pieczarki kroję w półplasterki, parówki w plastry.
  • Na maśle podsmażam pieczarki i parówki z dodatkiem soli i pieprzu.
  • Kiedy wyparuje woda z pieczarek dodaję ziemniaki i przyprawy, smażę, aż lekko się przyrumienią (często mieszam).
  • Na koniec dodaję ser, śmietanę i garść koperku, chwilę smażę na małym ogniu (aż ser się rozpuści, a składniki połączą). W razie potrzeby doprawiam do smaku.
  • Danie posypuję na talerzu pozostałym koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)