piątek, 24 listopada 2017

SPAGHETTI Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I MARCHEWKĄ W SOSIE POMIDOROWYM Z DODATKIEM MASCARPONE



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5

Składniki:
  • 300 g makaronu spaghetti,
  • 35 dag mięsa mielonego,
  • 20 dag pieczarek,
  • średniej wielkości marchewka,
  • 200 ml bulionu warzywnego (może być z kostki),
  • opakowanie krojonych pomidorów,
  • szczypta pieprzu chili cayenne,
  • sól,
  • zioła prowansalskie,
  • słodka papryka,
  • 2-3 łyżki mascarpone,
  • łyżka oleju.
Przygotowanie:
  • Makaron gotuję al dente.
  • Pieczarki i marchewkę obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach.
  • Mięso podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw - ziół prowansalskich, soli, pieprzu cayenne i słodkiej papryki. Po około 7 minutach dodaję warzywa, smażę kolejne 5 minut.
  • Wlewam bulion, zagotowuję. Gotuję na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut.
  • Następnie wrzucam pomidory i gotuję kolejne 5 minut.
  • Na koniec dodaję serek mascarpone, mieszam i gotuję do momentu jego rozpuszczenia. W razie potrzeby doprawiam do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)