WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 10-15
Składniki:
- opakowanie spodu do pizzy (400 g),
- po kawałku papryki zielonej, czerwonej i żółtej,
- duża garść tartego sera żółtego,
- kilka plastrów wędliny,
- ketchup,
- oregano,
- słodka papryka.
Przygotowanie:
- Ciasto rozkładam, większym kieliszkiem wycinam kółka, pozostałe wałkuję, ponownie wycinam kółka - i tak do wykorzystania całego.
- Paprykę kroję w małe paseczki, wędlinę na mniejsze kawałki.
- Ciasto rozkładam na blaszce, smaruję ketchupem, posypuję oregano i 1/2 sera, następnie układam wędlinę i kolorowe papryki. Wierzch posypuję pozostałym serem i słodką papryką.
- Zapiekam w 200 stopniach z termoobiegiem około 15 minut (aż ładnie się zarumieni).
mniam. a poza imprezą na kolacyjną przekąskę!
OdpowiedzUsuńTo prawda! U nas były na przekąskę w ciągu dnia. :) Wyszły smaczniejsze, niż się spodziewałam!
Usuń