WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2
Składniki:
- Około 300-350 g polędwiczki wieprzowej,
- łyżka oleju smakowego z dodatkiem ostrej papryki, bazylii i pomidorów,
- 2 łyżki oleju,
- 2 średnie ząbki czosnku,
- łyżeczka czosnku niedźwiedziego,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej.
Przygotowanie:
- Polędwiczkę oczyszczam z błony, kroję w 1,5 cm. plastry, lekko spłaszczam dłonią.
- Czosnek drobno siekam.
- Oleje dokładnie mieszam z przyprawami i czosnkiem.
- Mięso smaruję przygotowaną marynatą, odstawiam na noc do lodówki.
- Smażę na mocno rozgrzanej patelni grillowej (lub zwykłej) po około 1-1,5 minuty z każdej strony. Osączam na ręczniku papierowym.
Mięso rewelacyjnie smakuje z młodą kapustą zasmażaną.
Przepis znajdziecie tutaj: Kapusta zasmażana z boczkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)