WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4-8 (wychodzi około 18 kawałeczków)
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego,
- 3 plastry szynki,
- 6-8 plastrów sera żółtego,
- czubata łyżka posiekanej natki pietruszki,
- 3 większe pieczarki,
- 1/4 małej papryki,
- zioła prowansalskie,
- koncentrat pomidorowy,
- papryka słodka.
Przygotowanie:
- Ciasto dzielę na kwadraty, zawijam brzegi, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Każdy kawałek smaruję koncentratem i posypuję ziołami prowansalskimi,
- Wędlinę, ser, pieczarki i paprykę kroję w małe kawałki.
- Układam na cieście: ser, wędlinę, warzywa i znowu ser. Na koniec posypuję natką pietruszki i papryką słodką.
- Tak przygotowane ciasto piekę około 15 minut w 180 stopniach.
Witaj! Jesteśmy zbiorem blogów kulinarnych, promującym przepisy blogerów. Dołączyło do nas już przeszło 1000 blogerów, a ich przepisy zostały wyświetlone przeszło 18 milionów razy! Miło by nam było, jeśli zechciałabyś dodać swojego bloga do naszego Katalogu Smaków. Serdecznie zapraszamy do rejestracji na : www.katalogsmakow.pl (należy kliknąć w "MOJE KONTO" w prawym górnym rogu strony. Pozdrawiamy!
OdpowiedzUsuń