WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 8
Składniki:
- 8 jajek ugotowanych na twardo + 2 surowe,
- 1/2 szklanki gęstej śmietany,
- 100 g tartego sera żółtego,
- sól,
- pieprz,
- papryka w proszku,
- 200 g pieczarek,
- duża cebula,
- łyżka masła.
Przygotowanie:
- Pieczarki obieram, ścieram na tarce o grubych oczkach.
- Cebulę siekam, podsmażam wraz z pieczarkami na maśle.
- Jajka kroję na mniejsze kawałki, miksuję blenderem.
- Dodaję warzywa, surowe jajka, ser żółty, przyprawy i śmietanę, mieszam. Przekładam do formy, pieczę około 35-40 minut w 190 stopniach.
Przyznam szczerze, że takiego pasztetu jeszcze nie kosztowałam, ale dzięki Tobie wiem, co muszę nadrobić ;)
OdpowiedzUsuńJa teraz robiłam pierwszy raz. :)
UsuńSuper przepis.Ale piszesz o dodaniu warzyw, jakich?
OdpowiedzUsuńChodzi mi tutaj o pieczarki z cebulą. :) Pozdrawiam!
UsuńŚwietny pomysł na pasztecik :-)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńZrobiłam i jest pyszniutki :)
OdpowiedzUsuńZrobiłam , palce lizać :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakował. :)
Usuń