sobota, 3 stycznia 2015

PASZTET JAJECZNO-PIECZARKOWY



WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 8


Składniki:
  • 8 jajek ugotowanych na twardo + 2 surowe,
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany,
  • 100 g tartego sera żółtego,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka w proszku,
  • 200 g pieczarek,
  • duża cebula,
  • łyżka masła.
Przygotowanie:
  • Pieczarki obieram, ścieram na tarce o grubych oczkach. 
  • Cebulę siekam, podsmażam wraz z pieczarkami na maśle. 
  • Jajka kroję na mniejsze kawałki, miksuję blenderem. 
  • Dodaję warzywa, surowe jajka, ser żółty, przyprawy i śmietanę, mieszam. Przekładam do formy, pieczę około 35-40 minut w 190 stopniach.

9 komentarzy:

  1. Przyznam szczerze, że takiego pasztetu jeszcze nie kosztowałam, ale dzięki Tobie wiem, co muszę nadrobić ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis.Ale piszesz o dodaniu warzyw, jakich?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chodzi mi tutaj o pieczarki z cebulą. :) Pozdrawiam!

      Usuń
  3. Zrobiłam i jest pyszniutki :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)