środa, 14 czerwca 2017

ZIEMNIAKI PIECZONE W PANIERCE




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 3 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3

Składniki:
  • 12 niedużych ziemniaków,
  • 8 łyżek oleju,
  • 1/2 przyprawy do ziemniaków Prymat,
  • 4 łyżki bułki tartej.


























Przygotowanie:
  • Ziemniaki obieram, myję i osuszam. Następnie kroję w ćwiartki, mieszam dokładnie z oliwą.
  • Bułkę tartą łączę z przyprawą do ziemniaków, obtaczam kolejno, układam na blaszce do pieczenia.
  • Piekę około 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

10 komentarzy:

  1. Szybki, smaczny przepis :) z dodatkiem ostrego sosu Piri Piri Tarsmak to idealna kolacja dla mnie i polecam każdemu, komu po ciężkim dniu nie chce się iść do sklepu, a ma w domu ziemniaki ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za opinię i jednocześnie cieszę się, że smakowało. :)
      Pozdrawiam!

      Usuń
  2. Próbowałam. Ziemniaczki pyszne. Świetny przepis. Dziękuję

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że smakowały. :)
      Pozdrawiam!

      Usuń
  3. Uwielbiam ziemniaki pod każdą postacią i nie zgadzam się z tym, że ziemniaki tuczą. Po prostu ze wszystkim należy zachować umiar ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)