środa, 14 czerwca 2017

CAMEMBERT PODAWANY NA SZPINAKU Z OWOCAMI, PŁATKAMI MIGDAŁÓW I SOSEM GRUSZKOWYM




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 25 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2

Składniki na ser:
  • 2 opakowania sera camembert,
  • jajko,
  • bułka tarta do panierowania,
  • olej do smażenia.
Sałatka:
  • 4 większe garście szpinaku,
  • 125 g malin,
  • większa garść borówek,
  • 2 łyżki płatków migdałów,
  • sos: nieduża dojrzała gruszka, łyżeczka miodu, łyżeczka octu balsamicznego, tymianek.























Przygotowanie:
  • Camembert panieruję w rozmąconym jajku i bułce tartej, smażę aż serek się zarumieni. Osączam z nadmiaru tłuszczu.
  • Gruszkę obieram, kroję w mniejsze kawałki, duszę na małym ogniu z dodatkiem miodu, octu balsamicznego i tymianku około 5-7 minut. Następnie miksuję na gładki sos blenderem.
  • Na talerzu układam szpinak, polewam sosem, układam owoce i płatki migdałów. Na tak przygotowaną sałatkę układam smażony ser.
Propozycja podania: ziemniaki pieczone w panierce


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)