środa, 14 czerwca 2017

SAŁATKA ZE SZPINAKIEM, SEREM LAZUR I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 8-12

Składniki:
  • 200 g szpinaku,
  • 2 nieduże pomidory,
  • 50-100 g sera Lazur z niebieską pleśnią,
  • 6 większych rzodkiewek,
  • kawałek ogórka,
  • 2-3 łyżki ziaren słonecznika,
  • francuski sos vinegrette Prymat.


























Przygotowanie:
  • Rzodkiewki i ogórka kroję w paski, pomidory i ser w kostkę.
  • Słonecznik prażę na suchej patelni.
  • Sos przygotowuję według instrukcji na opakowaniu.
  • Wszystkie składniki sałatki mieszam ze szpinakiem i przygotowanym sosem.

2 komentarze:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)