środa, 4 stycznia 2017

PIZZERINKOWE PRZEKĄSKI NA CIEŚCIE FRANCUSKIM





























WYKONANIE: ŁATWE 
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4-8 (wychodzi około 18 kawałeczków)

Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego,
  • 3 plastry szynki,
  • 6-8 plastrów sera żółtego,
  • czubata łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • 3 większe pieczarki,
  • 1/4 małej papryki,
  • zioła prowansalskie, 
  • koncentrat pomidorowy,
  • papryka słodka.



























Przygotowanie:
  • Ciasto dzielę na kwadraty, zawijam brzegi, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Każdy kawałek smaruję koncentratem i posypuję ziołami prowansalskimi,
  • Wędlinę, ser, pieczarki i paprykę kroję w małe kawałki.
  • Układam na cieście: ser, wędlinę, warzywa i znowu ser. Na koniec posypuję natką pietruszki i papryką słodką.
  • Tak przygotowane ciasto piekę około 15 minut w 180 stopniach.

1 komentarz:

  1. Witaj! Jesteśmy zbiorem blogów kulinarnych, promującym przepisy blogerów. Dołączyło do nas już przeszło 1000 blogerów, a ich przepisy zostały wyświetlone przeszło 18 milionów razy! Miło by nam było, jeśli zechciałabyś dodać swojego bloga do naszego Katalogu Smaków. Serdecznie zapraszamy do rejestracji na : www.katalogsmakow.pl (należy kliknąć w "MOJE KONTO" w prawym górnym rogu strony. Pozdrawiamy!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)