WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4
Składniki:
- 8 małych ziemniaków,
- 5-6 łyżek groszku Bonduelle,
- 4 rzodkiewki,
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- 1/2 cebuli czerwonej,
- 2 większe garście mieszanki sałat ze szpinakiem,
- 2 pomidorki koktajlowe,
- łyżka posiekanego szczypiorku;
- sos: 2 łyżki śmietany, łyżka majonezu, łyżeczka ostrej musztardy, 1/2 łyżeczki płynnego miodu.
Przygotowanie:
- Ziemniaki gotuję w mundurkach w osolonej wodzie, obieram. Kroję w kostkę.
- Jajka dzielę na ósemki, cebulę drobno siekam.
- Sałatę myję i osuszam, groszek osączam z zalewy.
- Z rzodkiewek i pomidorów wycinam kwiatki (naokoło zygzakiem małym nożykiem z czubkiem).
- Przygotowuję sos z podanych składników - mieszam do momentu dokładnego połączenia się.
- Na talerzu układam składniki: z wierzchu - sałata z cebulą, kolejno: ziemniaki, groszek i jajka posypane szczypiorkiem. Całość dekoruję kwiatkami i polewam przygotowanym sosem (lub podaję w oddzielnym naczyniu).
"Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier, a groszek z Polskich Kujaw."
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)