WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5
Składniki:
- 35 dag mięsa mielonego,
- 150-200 g ryżu,
- łyżka oleju,
- mała cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 1/2 puszki pomidorów krojonych,
- 1/2 puszki kukurydzy Bonduelle,
- 1/2 puszki czerwonej fasoli Bonduelle,
- 1/2 większej papryki czerwonej,
- szklanka bulionu,
- większa garść tartego sera żółtego,
- łyżeczka oregano,
- łyżeczka kminu rzymskiego,
- łyżeczka papryki słodkiej,
- łyżeczka papryki ostrej,
- 1/2 łyżeczki soli,
- garść posiekanej natki pietruszki.
Przygotowanie:
- Cebulę i czosnek drobno siekam, podsmażam na oliwie. Dodaję mięso i przyprawy, mieszam. Smażę do momentu lekkiego zarumienienia się mięsa co jakiś czas mieszając.
- Paprykę kroję w średnią kostkę, fasolę i kukurydzę osączam z zalewy.
- Do mięsa dodaję warzywa, ryż i pomidory, wlewam bulion. Całość mieszam, zagotowuję. Gotuję pod przykryciem na najmniejszym ogniu 20 minut.
- Dodaję ser żółty, gotuję jeszcze przez chwilę, aż ser się rozpuści.
- Na koniec wrzucam posiekaną natkę, mieszam. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
"Warzywa Bonduelle są uprawiane przy minimalizowaniu środków ochrony roślin. Firma osiąga to dzięki szerokiej wiedzy ich Agronomów oraz nowoczesnym metodom uprawy, np. maszyny, które dozują środki ochrony roślin zależnie od wyglądu (np. koloru) rośliny, czyli tylko na te rośliny, które tego potrzebują."
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)