WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3
Składniki:
- 8 mniejszych ziemniaków (ugotowanych),
- 100 g boczku wędzonego,
- 1/2 małej cebuli,
- 1/2 łyżki posiekanego koperku,
- pieprz cayenne,
- sól,
- curry,
- rozmaryn,
- 3-4 łyżki śmietany,
- łyżka masła,
- szczypiorek.
Przygotowanie:
- Boczek kroję w kostkę, cebulę siekam. Podsmażam na maśle, aż się zarumienią.
- Ziemniaki kroję w półplasterki, dodaję do boczku wraz z koperkiem i przyprawami: cayenne, curry, solą, rozmarynem. Chwilę smażę, co jakiś czas mieszając.
- Na koniec dodaję śmietanę, mieszam, jeszcze przez chwilę trzymam na małym ogniu. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
- Całość posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)