WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 8-10
Składniki:
- Około 200 g jogurtu greckiego,
- czubata łyżka majonezu,
- 3 większe ząbki czosnku,
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
- 1 duża rzodkiewka,
- sól,
- pieprz,
- papryka słodka,
- bazylia,
- oregano,
- szczypta cukru.
Przygotowanie:
- Czosnek przeciskam przez praskę lub rozgniatam nożem i drobno siekam.
- Rzodkiewkę kroję w półplasterki, następnie w cieniutkie paseczki.
- Jogurt łączę z majonezem i posiekanymi warzywami. Dodaję przyprawy.
- W razie potrzeby doprawiam do smaku.
- Odstawiam na minimum godzinę do lodówki.
Smacznie! :-)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń