WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5
Składniki:
- 200 g makaronu spaghetti,
- 2 większe pomidory,
- 200 ml przecieru pomidorowego,
- 3 większe pieczarki,
- 1/2 mniejszej cebuli,
- 2 duże garście posiekanego szczypiorku,
- łyżka masła,
- sól,
- pieprz,
- łyżeczka cukru,
- zioła prowansalskie.
Przygotowanie:
- Makaron gotuję al dente, odcedzam.
- Na maśle podsmażam posiekaną cebulę z jedną garścią szczypiorku.
- Kiedy cebula się zeszkli dodaję pokrojone w kostkę pieczarki, smażę do momentu wyparowania wody.
- Pomidory sparzam, obieram ze skórki, kroję w drobną kostkę, dodaję do podsmażonych warzyw. Duszę na większym ogniu około 7-10 minut.
- Na koniec wlewam przecier pomidorowy oraz dodaję przyprawy i resztę szczypiorku, mieszam. Gotuję jeszcze przez chwilę na niedużym ogniu, co jakiś czas mieszam. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Jasna cholera! Czemu jak jestem na diecie to całkiem przypadkiem trafiam na takie pyszności... <3
OdpowiedzUsuńSzkoda życia na diety! :D
UsuńSzkoda życia na diety! :D
Usuń