WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3
Składniki:
- 250 g makaronu,
- 5-6 plastrów szynki,
- 1/2 małej papryki czerwonej,
- 1/2 średniej papryki zielonej,
- 3 duże pieczarki,
- 4 czubate łyżki śmietany,
- pieprz świeżo mielony,
- sól,
- curry,
- papryka słodka,
- papryka ostra,
- bazylia,
- garść posiekanego szczypiorku,
- łyżka oleju.
Przygotowanie:
- Makaron gotuję do miękkości w osolonej wodzie.
- Papryki kroję w małe paseczki, pieczarki w plasterki, szynkę w paski.
- Na dużej patelni podsmażam paprykę i pieczarki z dodatkiem soli i pieprzu około 5 minut. Dodaję szynkę, smażę jeszcze przez chwilę.
- Następnie wrzucam ugotowany makaron, dodaję śmietanę i przyprawy - papryki, bazylię, curry, odrobinę soli. Mieszam.
- Na koniec dodaję posiekany szczypiorek, w razie potrzeby doprawiam do smaku.
- Na talerzu posypuję świeżo mielonym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)