poniedziałek, 12 lutego 2018

RYŻ Z POLĘDWICZKĄ I WARZYWAMI




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-4

Składniki:
  • 2 torebki ryżu,
  • łyżka sosu sojowego,
  • opakowanie mieszanki warzywnej orientalnej,
  • 350-400 g polędwiczki wieprzowej,
  • 2 płaskie łyżeczki przyprawy do wieprzowiny Cykoria,
  • 2 łyżki oleju.
Przygotowanie:
  • Ryż gotuję w osolonej wodzie, odcedzam, mieszam z sosem sojowym.
  • Mięso oczyszczam z błon, kroję na mniejsze kawałki, oprószam przyprawą, mieszam. Podsmażam około 5 minut na rozgrzanym oleju, często mieszam.
  • Do mięsa dodaję warzywa, smażę pod przykryciem na średnim ogniu około 10-15 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Na koniec dodaję ryż, mieszam. W razie potrzeby danie doprawiam do smaku solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)