WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-4
Składniki:
- 2 torebki ryżu,
- łyżka sosu sojowego,
- opakowanie mieszanki warzywnej orientalnej,
- 350-400 g polędwiczki wieprzowej,
- 2 płaskie łyżeczki przyprawy do wieprzowiny Cykoria,
- 2 łyżki oleju.
Przygotowanie:
- Ryż gotuję w osolonej wodzie, odcedzam, mieszam z sosem sojowym.
- Mięso oczyszczam z błon, kroję na mniejsze kawałki, oprószam przyprawą, mieszam. Podsmażam około 5 minut na rozgrzanym oleju, często mieszam.
- Do mięsa dodaję warzywa, smażę pod przykryciem na średnim ogniu około 10-15 minut, co jakiś czas mieszając.
- Na koniec dodaję ryż, mieszam. W razie potrzeby danie doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)