niedziela, 6 lipca 2014

MAKARON Z SOSEM Z MASCARPONE I PIECZARKAMI



















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3

Składniki:
  • 350 g makaronu,
  • 30 dag pieczarek,
  • 250 g mascarpone,
  • większy ząbek czosnku,
  • garść posiekanej natki pietruszki,
  • mała dymka,
  • kawałek pora,
  • łyżka masła,
  • 2 łyżeczki tymianku,
  • szczypta soli,
  • łyżeczka białego pieprzu,
  • mozzarella tarta do posypania.
Przygotowanie:
  • Makaron gotuję al dente. 
  • Pieczarki obieram, kroję w plasterki. Czosnek, dymkę i pora siekam. Podsmażam na maśle pieczarki, czosnek, cebulę, pora i połowę pietruszki. Dodaję mascarpone oraz przyprawy, mieszam do momentu rozpuszczenia. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
  •  Makaron wykładam na talerz, polewam przygotowanym sosem, posypuję mozzarellą i pozostałą pietruszką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)