WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3
Składniki:
- 350 g makaronu,
- 30 dag pieczarek,
- 250 g mascarpone,
- większy ząbek czosnku,
- garść posiekanej natki pietruszki,
- mała dymka,
- kawałek pora,
- łyżka masła,
- 2 łyżeczki tymianku,
- szczypta soli,
- łyżeczka białego pieprzu,
- mozzarella tarta do posypania.
Przygotowanie:
- Makaron gotuję al dente.
- Pieczarki obieram, kroję w plasterki. Czosnek, dymkę i pora siekam. Podsmażam na maśle pieczarki, czosnek, cebulę, pora i połowę pietruszki. Dodaję mascarpone oraz przyprawy, mieszam do momentu rozpuszczenia. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
- Makaron wykładam na talerz, polewam przygotowanym sosem, posypuję mozzarellą i pozostałą pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)