WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4-5
Składniki:
- 375 g ciasta francuskiego,
- 5 plasterków ulubionej szynki,
- 7 plasterków sera żółtego,
- garść posiekanej natki pietruszki,
- 1/4 papryki czerwonej,
- ketchup,
- zioła prowansalskie,
- ostra papryka.
Przygotowanie:
- Ciasto smaruję ketchupem.
- Następnie wzdłuż układam szynkę, ser, paprykę i natkę (pośrodku ciasta).
- Dosyć obficie posypuję ziołami prowansalskimi i ostrą papryką.
- Zwijam w roladę i kroję na kawałki.
- Piekę około 15 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)