sobota, 23 sierpnia 2014

ROLADKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO



















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4-5

Składniki:
  • 375 g ciasta francuskiego,
  • 5 plasterków ulubionej szynki,
  • 7 plasterków sera żółtego,
  • garść posiekanej natki pietruszki,
  • 1/4 papryki czerwonej,
  • ketchup,
  • zioła prowansalskie,
  • ostra papryka.
Przygotowanie:
  • Ciasto smaruję ketchupem. 
  • Następnie wzdłuż układam szynkę, ser, paprykę i natkę (pośrodku ciasta).
  • Dosyć obficie posypuję ziołami prowansalskimi i ostrą papryką. 
  • Zwijam w roladę i kroję na kawałki. 
  • Piekę około 15 minut w 180 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)