WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 8-10
Składniki:
- 12 cienkich plasterków sera żółtego,
- 150 g serka śmietankowego typu Almette,
- 1/2 średniej papryki,
- większa garść posiekanego szczypiorku,
- garść posiekanej natki pietruszki,
- 1/2 średniej czerwonej cebuli,
- pieprz.
Dodatkowo:
- 24 kawałki szczypiorku do zawiązania roladek.
Przygotowanie:
- Cebulę oraz paprykę drobno siekam.
- Wszystkie warzywa łączę z serkiem, doprawiam pieprzem i dokładnie mieszam.
- Na dłuższej krawędzi każdego plasterka sera żółtego układam masę i zwijam w roladki.
- Każdy kawałek przekrawam na pół (skośnie).
- Każdą roladkę przewiązuję szczypiorkiem.
Świetny pomysł Madziu :-) pozdrawiam serdecznie :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję, były bardzo dobre. :)
Usuń