czwartek, 5 marca 2015

JAJKA FASZEROWANE MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ




















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 6-8

Składniki:
  • 8 jajek,
  • 1/2 pęczka pietruszki,
  • 4 łyżki masła,
  • łyżka musztardy francuskiej,
  • sól,
  • pieprz,
  • kiełki i rzodkiewka do dekoracji.



















Przygotowanie:
  • Jajka gotuję na twardo. 
  • Wydrążam żółtka, miksuję na gładką masę z musztardą, masłem i pietruszką, następnie doprawiam do smaku solą i pieprzem. 
  • Jajka faszeruję pastą, dekoruję kiełkami oraz kawałkami rzodkiewki.

2 komentarze:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)