środa, 4 marca 2015

PASZTET JAJECZNO-POROWY




















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 8

Składniki:
  • 12 jajek,
  • duży por,
  • łyżeczka tymianku,
  • łyżeczka oregano,
  • łyżeczka rozmarynu,
  • łyżeczka soli,
  • łyżka masła,
  • 1/2 łyżeczki curry,
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki,
  • łyżeczka ostrej musztardy,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • 1/2 pęczka pietruszki,
  • łyżka śmietany.
Przygotowanie:
  • 10 jajek gotuję na twardo. 
  • Pora kroję cieniutko, podsmażam na maśle z dodatkiem soli. 
  • Jajka miksuję wraz z musztardą, pietruszką i śmietaną. Dodaję przyprawy, bułkę tartą, pora i 2 surowe jajka, a następnie dokładnie mieszam. 
  • Keksówkę wykładam papierem do pieczenia, równomiernie rozkładam masę i piekę około 40 minut w 180 stopniach.

5 komentarzy:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)