WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3
Składniki:
- szklanka liści szpinaku,
- 30 g sera pleśniowego Lazur (z niebieską pleśnią),
- 1/2 mniejszej cukinii,
- 1/3 niedużej czerwonej papryki,
- 2 jajka,
- ząbek czosnku,
- sól,
- pieprz,
- posiekany szczypiorek.
Przygotowanie:
- Szpinak siekam, cukinię i ser ścieram na tarce o dużych oczkach, paprykę kroję w małą kosteczkę.
- W misce roztrzepuję jajka z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku, soli, pieprzu i szczypiorku.
- Do jajek dodaję resztę składników, mieszam.
- Sześć wgłębień od muffinów natłuszczam masłem, wypełniam masą, piekę przez 15 min w 180 stopniach.
wygląda super :) ja robiłam w wersji mnniej warzywnej:)
OdpowiedzUsuńNa pewno również pyszne. :)
Usuń