WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 85 MINUT
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4
Składniki:
- 4 udka z kurczaka,
- 2 łyżeczki musztardy ostrej (najlepiej z chili ciętym),
- 2 łyżki oleju,
- 2 łyżki sosu sojowego,
- łyżeczka ziół toskańskich,
- około 1/3 łyżeczki soli.
Przygotowanie:
- Przygotowuję marynatę; mieszam olej, sos sojowy, musztardę, zioła toskańskie i sól.
- Kurczaka dokładnie nacieram marynatą, odstawiam do lodówki na minimum 12 godzin.
- Piekę pod przykryciem (jeśli nie mamy pokrywki, można użyć folii aluminiowej) 65 minut w 180 stopniach, następnie około 15 minut bez pokrywki (do momentu zarumienienia się kurczaka).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)