sobota, 4 marca 2017

PIECZONE UDKA KURCZAKA NA OSTRO


























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 85 MINUT
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4

Składniki:
  • 4 udka z kurczaka,
  • 2 łyżeczki musztardy ostrej (najlepiej z chili ciętym),
  • 2 łyżki oleju,
  • 2 łyżki sosu sojowego,
  • łyżeczka ziół toskańskich,
  • około 1/3 łyżeczki soli.
























Przygotowanie:
  • Przygotowuję marynatę; mieszam olej, sos sojowy, musztardę, zioła toskańskie i sól.
  • Kurczaka dokładnie nacieram marynatą, odstawiam do lodówki na minimum 12 godzin.
  • Piekę pod przykryciem (jeśli nie mamy pokrywki, można użyć folii aluminiowej) 65 minut w 180 stopniach, następnie około 15 minut bez pokrywki (do momentu zarumienienia się kurczaka).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)