WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 85 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4
Składniki:
- 6 plastrów schabu,
- 2 łyżki masła,
- średni por,
- średnia marchewka,
- ząbek czosnku,
- 3 łyżki sosu sojowego,
- 500 ml wody,
- około 80 ml mleka,
- czubata łyżeczka mąki,
- oregano,
- papryka słodka,
- pieprz cayenne,
- sól,
- curry.
Przygotowanie:
- Pora kroję w cienkie plasterki, czosnek siekam, podsmażam w garnku na maśle. Zalewam gorącą wodą i sosem sojowym oraz dodaję przyprawy: oregano, papryki, curry.
- Każdy plaster mięsa przecinam na pół, wkładam do wywaru, gotuję pod przykryciem na wolnym ogniu około 30 minut.
- Marchewkę kroję w kostkę, dodaję do sosu, gotuję kolejne 45 minut.
- Mięso wyjmuję, sos zagęszczam mlekiem wymieszanym z mąką. Chwilę gotuję, aż sos zgęstnieje, wkładam mięso. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)