WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 5-8
Składniki:
- 300 g ryżu,
- około 400 g groszku Bonduelle,
- 2 średnie marchewki,
- większa papryka czerwona,
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
- suszona natka pietruszki,
- curry,
- szczypta pieprzu cayenne,
- sól do smaku,
- łyżka masła,
- 250 ml bulionu warzywnego (może być z kostki).
Przygotowanie:
- Groszek osączam z zalewy, paprykę i marchewkę kroję w drobną kosteczkę.
- Na maśle podsmażam paprykę z marchewką - około 7 minut, co jakiś czas mieszam.
- Wsypuję ryż i przyprawy - suszoną natkę pietruszki, sól, curry i pieprz cayenne. Smażę 2 minuty.
- Następnie wrzucam groszek. Całość zalewam bulionem, zagotowuję. Gotuję 15 minut pod przykryciem (co jakiś czas przemieszać).
- Na koniec dodaję posiekany szczypiorek. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
"Warzywa Bonduelle są dokładnie nadzorowane przez agronomów, od nasiona po gotowy produkt."
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)