WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 5-6
Składniki:
- 40 dag mięsa mielonego,
- 35 dag pieczarek,
- mała cebula,
- 9 niedużych pomidorów,
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 2 większe ząbki czosnku,
- sól,
- 1 papryczka chili peperoncini (można zastąpić pieprzem cayenne),
- zioła prowansalskie,
- cukier.
Przygotowanie:
- Pieczarki kroję w półplasterki, cebulę i czosnek siekam.
- Pomidory sparzam wrzątkiem, obieram ze skórki, kroję w drobną kostkę.
- Mięso podsmażam na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem przypraw, aż lekko się zarumieni. Dodaję cebulę i pieczarki, smażę, aż woda z pieczarek wyparuje. Co jakiś czas mieszam.
- Dodaję posiekane pomidory, czosnek i koncentrat pomidorowy, mieszam, gotuję na małym ogniu około 5 minut.
- W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)