WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3
Składniki:
- 6 ziemniaków (ugotowanych w osolonej wodzie),
- warzywa na patelnię po hiszpańsku "Proste Historie",
- większa garść tartego sera żółtego (na małych oczkach),
- opakowanie mozzarelli,
- wiórki masła,
- garść posiekanej natki pietruszki,
- przyprawa do ziemniaków.
Przygotowanie:
- Mieszankę warzywną podsmażam z dodatkiem dołączonej przyprawy paprykowo-ziołowej (lub z własną kompozycją przypraw) około 10 minut - 5 minut pod przykryciem, 5 minut bez. Co jakiś czas mieszam.
- Ziemniaki kroję w grubsze plasterki, układam na dnie brytfanny, posypuję przyprawą do ziemniaków, wiórkami masła i serem żółtym.
- Następnie wykładam mieszankę warzywną. Na wierzchu układam pokrojoną mozzarellę. Całość posypuję natką pietruszki.
- Zapiekam 20 minut w 180 stopniach.
ale smaczna:)
OdpowiedzUsuńBardzo. :D
UsuńSmakowity misz masz ;-)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń