WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 17 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3
Składniki:
- 250-300 g pomidorków koktajlowych,
- 80 g sera Grana Padano startego na małych oczkach,
- dwie duże garście świeżego oregano,
- 1/2 średniej cebuli,
- 2 łyżki masła,
- sól,
- świeżo mielony pieprz,
- łyżeczka cukru,
- około 120 g makaronu wstęgi szpinak+czosnek,
- około 120 g makaronu wstęgi papryka+chili.
Przygotowanie:
- Makaron gotuję w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, odcedzam.
- Pomidorki przekrawam na pół, cebulę drobno siekam. Podsmażam na maśle (średni ogień) z dodatkiem soli, pieprzu i cukru około 5 minut (co jakiś czas mieszam).
- Do pomidorów dodaję garść oregano, smażę jeszcze około 2-3 minuty.
- Wrzucam makaron, mieszam. Następnie dodaję starty ser i pozostałe oregano, trzymam na ogniu do momentu rozpuszczenia się sera. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)