poniedziałek, 7 sierpnia 2017

MAKARON Z POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI, SEREM GRANA PADANO I ŚWIEŻYM OREGANO



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 17 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3

Składniki:
  • 250-300 g pomidorków koktajlowych,
  • 80 g sera Grana Padano startego na małych oczkach,
  • dwie duże garście świeżego oregano,
  • 1/2 średniej cebuli,
  • 2 łyżki masła,
  • sól,
  • świeżo mielony pieprz,
  • łyżeczka cukru,
  • około 120 g makaronu wstęgi szpinak+czosnek Makarony Polskie,
  • około 120 g makaronu wstęgi papryka+chili Makarony Polskie.
Przygotowanie:
  • Makaron gotuję w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, odcedzam.
  • Pomidorki przekrawam na pół, cebulę drobno siekam. Podsmażam na maśle (średni ogień) z dodatkiem soli, pieprzu i cukru około 5 minut (co jakiś czas mieszam).
  • Do pomidorów dodaję garść oregano, smażę jeszcze około 2-3 minuty.
  • Wrzucam makaron, mieszam. Następnie dodaję starty ser i pozostałe oregano, trzymam na ogniu do momentu rozpuszczenia się sera. W razie potrzeby doprawiam do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)