WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4
Składniki:
- 200 g makaronu spaghetti nitki Makarony Polskie,
- 15-20 dag mięsa mielonego,
- 3/4 puszki pomidorów krojonych,
- 3 czubate łyżki śmietany,
- garść posiekanego koperku,
- 1/2 średniej papryki czerwonej,
- łyżeczka cukru,
- sól,
- pieprz cayenne,
- zioła prowansalskie,
- łyżka oleju,
- przyprawy do mielonego: sól, curry, papryka słodka, suszona natka pietruszki.
Przygotowanie:
- Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu.
- Mięso łączę z przyprawami, formuję mini pulpeciki, podsmażam na rozgrzanym oleju.
- Kiedy mięso się przyrumieni dodaję pokrojoną w kostkę paprykę, smażę 2-3 minuty.
- Następnie dodaję pomidory z puszki i przyprawy, duszę razem na małym ogniu około 5-7 minut.
- Do sosu dodaję śmietanę i posiekany koperek, mieszam, aż składniki dobrze się połączą.
- Na koniec wrzucam wcześniej ugotowany makaron. W razie potrzeby danie doprawiam do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)