poniedziałek, 11 września 2017

PIZZA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM Z FARSZEM GYROS



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4

Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego (375 g),
  • pierś kurczaka,
  • przyprawa kebab-gyros,
  • 1/3 opakowania kukurydzy,
  • dwie większe garści posiekanej kapusty pekińskiej,
  • 3 średnie ogórki konserwowe,
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego,
  • 2 łyżki majonezu,
  • mała garść tartego sera żółtego,
  • mała cebula,
  • łyżka oleju,
  • papryka słodka,
  • mała garść posiekanej natki pietruszki.
Przygotowanie:
  • Kurczaka kroję w większą kostkę, podsmażam przez chwilę na oleju z dodatkiem przyprawy. Osączam na ręczniku papierowym.
  • Ogórki i cebulę kroję w kostkę, kukurydzę osączam na sicie.
  • Warzywa mieszam z ketchupem i majonezem.
  • Ciasto rozkładam na papierze do pieczenia, wykładam warzywa, posypuję słodką papryką i serem żółtym, wykładam kurczaka, posypuję natką pietruszki.
  • Zapiekam około 20 minut w 200 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)