WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego (375 g),
- pierś kurczaka,
- przyprawa kebab-gyros,
- 1/3 opakowania kukurydzy,
- dwie większe garści posiekanej kapusty pekińskiej,
- 3 średnie ogórki konserwowe,
- 2 łyżki ketchupu pikantnego,
- 2 łyżki majonezu,
- mała garść tartego sera żółtego,
- mała cebula,
- łyżka oleju,
- papryka słodka,
- mała garść posiekanej natki pietruszki.
Przygotowanie:
- Kurczaka kroję w większą kostkę, podsmażam przez chwilę na oleju z dodatkiem przyprawy. Osączam na ręczniku papierowym.
- Ogórki i cebulę kroję w kostkę, kukurydzę osączam na sicie.
- Warzywa mieszam z ketchupem i majonezem.
- Ciasto rozkładam na papierze do pieczenia, wykładam warzywa, posypuję słodką papryką i serem żółtym, wykładam kurczaka, posypuję natką pietruszki.
- Zapiekam około 20 minut w 200 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)